Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

Hoe bevoorrecht ben jij?

6 mei 2020

Ik ben een bevoorrecht mens, want bij ons thuis komt er nog salaris binnen, zijn we gezond, kan ik de kinderen thuis lesgeven (ondanks dat het lesmateriaal en bijhorende planning van groep 1, 4 én 6 me een in een spagaat doen belanden), houd ik ondertussen mijn praktijk in bloei, werkt mijn man ook vanuit huis, zit niemand van onze familie geïsoleerd in een verpleegtehuis, hebben we elke dag (lekker en gezond!) eten en kunnen we onder de douche en in bad.


En ja ook terwijl ik me besef hoe bevoorrecht ik ben, kruip ik ’s avonds echt wel eens met een gek gevoel in bed. Hoe gaat het virus zich ontwikkelen? Zijn er snel medicijnen? Komt er een vaccin? En dan? Mogen we ooit nog knuffelen? Mag ik weer aan het werk in mijn praktijk zonder belemmeringen voor lichaamswerk? En ook filosofische gedachten als: zullen mensen bewuster gaan leven, nu wij geconfronteerd zijn met onze kwetsbaarheid?


Op al deze vragen hebben we het antwoord (nog) niet, maar toch doe ik iedere nacht weer met een gerust hart mijn ogen dicht.


Hoe ik dat doe vertel ik je een volgende keer.


Zorg goed voor jezelf, en elkaar.

Bianca