Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

5 dingen die je vandaag nog mag loslaten

17 juni 2020

1. Dingen waar je geen controle op hebt.

Als je ergens gespannen over bent, vraag jezelf dan af of je hier controle op hebt. Zo niet, laat het dan los. Zo ja, hoe ga je dit oplossen? Dit is het verschil tussen controle en invloed.

Voorbeelden van zaken waar je geen controle over hebt, zijn: de keuzes van anderen, het verleden, het gedrag van anderen en heel actueel COVID-19 en alle zaken in het nieuws die hier gerelateerd aan zijn, etc.


2. Perfectie

Perfectie bestaat niet. Niet alles gaat zoals jij dat wil. Je kunt niet alles perfect doen. Heel goed is goed genoeg en wees zoals je bent. Je bent mooi zoals je bent.


3. Wat anderen van je vinden

Je kan nooit en te nimmer iedereen pleasen. Mensen denken wat ze willen denken. En bovendien, welk percentage van wat mensen van jou vinden is daadwerkelijk belangrijk? Wees vooral bezig met hoe jij over jezelf denkt en leef in lijn met jouw normen en waarden. Waarom zou je het boek van jouw leven door een ander laten schrijven?


4. Verwachtingen over anderen

Dit was mijn grootste valkuil. Ik verwachte teveel van anderen, onvoorwaardelijke steun bijvoorbeeld. Totdat ik erachter kwam dat het verlangen naar onvoorwaardelijke steun van anderen, lijnrecht staat tegenover mijn onvoorwaardelijke liefde voor een ander. Als ik eis dat een ander mij onvoorwaardelijk steunt, is mijn liefde voor deze persoon dus onder bepaalde voorwaarden.


5. Vergelijken

Hou op met vergelijken. Laat bijvoorbeeld het gevoel los dat je niet snel genoeg gaat. Je mag fouten maken. Je mag langzaam gaan. Je mag snel gaan. Ga jouw tempo. Het leven is geen wedstrijd. Je bent altijd verder dan eenieder die het niet probeert.