Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

Weet jij wel hoe mooi je bent!

15 september 2020

Het heeft lange tijd geduurd voordat ik mijn lichaam kon accepteren, het was nooit goed genoeg. Er was altijd wel iets wat anders kon. Totdat er iets in mij werd getriggerd, waardoor ik me realiseerde dat ik mijzelf continu vergeleek met een ander. En niet met één ander maar met meerdere anderen. Waardoor er altijd wel iemand mooier, slanker, langer, leuker, liever en dus beter was. Hoe oneerlijk kan je zijn voor jezelf?


Pas toen ik mijn lichaam geaccepteerd had zoals het was, zag ik ook dat ik in staat was om er beter voor te zorgen. Ik hoefde niet mooier of slanker te worden. Ik wilde dat er een holistisch evenwicht was tussen de buiten- en de binnenkant. Ik ging gezonder eten en fanatieker sporten en het duurde niet lang of ik zag veranderingen in mijn lichaam. Maar ook in mijn lichamelijke conditie, weerstand en algehele energie. Ik ging ook beter slapen; ik viel sneller in slaap, sliep dieper en werd uitgerust wakker. Dit alles zorgde voor meer vertrouwen in mijzelf en in mijn lichaam.


Weet jij eigenlijk wel hoe mooi je bent? Ook jij mag met een glimlach naar je eigen lichaam kijken. Schrijf vandaag eens een of twee krachtige positieve zinnen over jezelf op een post-it of plak het op een andere manier op je spiegel. Spreek de komende twee weken elke ochtend deze zin(nen) hardop uit tegen jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Je zal zien dat dit je zelfvertrouwen een boost geeft.