Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

Een gouden trio in iedere kamer

2 oktober 2020

Je herkent vast situaties waarbij de energie niet zo lekker voelde. In de wachtkamer bij de dokter, op maandagochtend in de trein, etc. Het is allemaal energie van buitenaf en al die prikkels maken het soms erg moeilijk om de balans in jezelf te behouden.


Al zolang ik me kan herinneren heb ik een grote interesse voor edelstenen. Ik koos stenen uit omdat ik ze mooi vond, niet om de werking of de betekenis van een steen. En zo doe ik dat eigenlijk nog steeds. Omdat ik een steen mooi vind of mijn aandacht gaat ernaartoe om een andere reden, het maakt niet uit. Het is allemaal energie en ik voel al snel wat een steen met of voor me doet. Iedere steen is ook nog eens uniek in trilling, vorm en samenstelling; dus ook de energie. De energieën van stenen kunnen elkaar ook nog eens aanvullen, wat een combinatie van stenen erg interessant maakt.


De Gouden Driehoek (Bergkristal, Amethist & Rozenkwarts) is een mooie combinatie waarbij de stenen elkaars energie versterken. De gouden driehoek zuivert de energie in ruimtes en brengt balans en harmonie.


Bergkristal

Bergkristal wordt door veel culturen als een heilige steen beschouwd. De steen symboliseert het licht en hij heeft een enorme geneeskracht. De steen geeft energie of slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal versterkt je intuïtie, neemt besluiteloosheid weg, schept orde en maakt doelgericht.


Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en je tegenwerkt in je persoonlijke ontwikkeling.


Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt fysiek sterk op de maagstreek en mentaal geeft hij rust en evenwicht. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma's. De steen bevordert empathie, (zelf)liefde, openheid en behulpzaamheid.


Toepassing:

Je kan de Gouden Driehoek bij je dragen als sieraad, in je tas/broekzak of in je huis leggen (bij elkaar of verspreid in de ruimte als een grotere driehoek). De combinatie creëert balans in jezelf en in de ruimte en zorgt voor een fijne aangename sfeer. Omdat de energie zo zuiver en zacht is, is hij ook heel geschikt voor kinderen. Een Gouden Driehoek is zelfreinigend, maar het kan zeker geen kwaad om de stenen zo nu en dan even af te spoelen met koud water.


Bron: o.a. www.edelstenenenmineralen.nl