Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

De kracht van visualisatie

28 oktober 2020

Visualisatie is een krachtig instrument om het lichaam en de geest te laten relaxen. Zodra ik even mentale rust nodig heb, beeld ik me in dat ik aan een leeg strand lig. Ik zie voor me hoe de golven het strand op rollen, ik voel de warme wind over mijn huid, ik ruik de zilte geur van de zee en in de verte hoor ik de zeemeeuwen.


Zeker in tijden van onzekerheid, verdriet of andere zorgen probeer ik vaker mijn stiltemoment te pakken. Dan zoek ik een rustig plekje, sluit m’n ogen, focus ik op mijn buikademhaling en dan keer ik als vanzelf naar binnen. Stilte heb ik nodig om tot mezelf te komen, anders gaan de radertjes in m’n hoofd maar door en worden alle legplankjes daar gevuld. Totdat de plankjes te zwaar worden en doorbuigen. Voordat ze zelfs doorbreken is het nodig om een stapje terug te doen. Om ruimte te maken voor liefdevolle, dankbare, fijne gevoelens. Mijn zorgen neem ik dan ook onder de loep en ik kijk wat mijn lessen daarin zijn.


Lukt het jou nog om in deze gekke tijd waarin er weinig zekerheid is, je hoofd leeg te maken? Ben jij bekend met de kracht van visualisatie of wil je aan de slag met deze manier van helen? 

Bel me!