Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

Blog

view:  full / summary

Hoe zorg je dat jouw energie-potje niet leegloopt

Posted on 28 August, 2020 at 11:00 Comments comments (1350)Aan het begin van deze week plaatste ik een bericht over toenemende stress (en het mogelijk leiden tot agressie). Ik had het vrijdag al klaargezet om te delen. Vandaag mijn persoonlijke verhaal over dit thema. Want hoe goed ik ook weet dat ik mijn energie moet bewaken, het lukt mij niet meer zo makkelijk als voorheen. Net als velen van jullie, heb ik nog nooit met zoiets als een pandemie en deze maatregelen te maken gehad. En mijn brein en lichaam hebben tijd nodig gehad om daar een weg in zien te vinden. Waarom de een dat (ogenschijnlijk) wat sneller en makkelijker kan dan een ander, heeft met veel factoren te maken. Maar zonder te vergelijken, merk ik dat soms het huilen mij nader staat dan het lachen.

 


Maandagochtend bracht ik mijn kinderen na de vakantie weer naar school. De jongste gaat naar groep 2 met een nieuwe juf en nieuwe kinderen, de middelste naar groep 5 op een nieuwe school en de oudste ging zelf op weg naar het grote avontuur van groep 7 op een nieuwe locatie. Best spannend allemaal. Ook voor mama.

 


Eerst de jongste wegbrengen. Met z’n tweeën liepen we naar het schoolplein. Vanwege de maatregelen moest ze het laatste stuk alleen lopen, maar dat had ze vaker gedaan. Ze werd echter zenuwachtig omdat ze haar juf niet zag en liep halverwege weer terug naar mij. Een stemmetje in mijn hoofd zei: rustig blijven, je hebt nog 10 minuten voordat je bij de volgende school (7 km verderop!) moet zijn… Ondertussen probeerde ik haar de juf aan te wijzen. Door de drukte op het plein was dat echter ook voor mij een opgave. Langzaam merkte ik dat ik het warm begon te krijgen en om me heen begon alles te duizelen. Ik zag en hoorde alleen nog maar huilende kinderen en het leek of ik werd omsingeld door het-is-de-eerste-schooldag-van-ons-kind-dus-we-brengen-hem-met-papa-mama-opa-oma-en-de-buurvrouw-naar-school-ondanks-coronamaatregelen-gezinnen. Niet goed, Bianca. Niet goed. Waar kwam dit nare gevoel vandaan? Ik herkende het absoluut niet. Ik probeerde mijzelf weer rustig te krijgen. Uiteindelijk had ik mijn dochter overtuigd dat ze haar juf echt voor de schooldeur op de bekende stip zou vinden en kon ik rustig (lees: met zweet in m’n nek) de tweede dame naar haar nieuwe school brengen.

 


Eenmaal weer thuis realiseerde ik mij dat ik aan mezelf mocht gaan toegeven dat het allemaal best veel was geweest de afgelopen maanden. Niet alleen heb ik als ondernemer en afstuderende moeder van drie jonge kinderen al een behoorlijk volle agenda, maar door de maatregelen was mijn to-do-lijst alleen maar langer geworden. En alles nam ook meer tijd in beslag. Ik besloot een lijstje te maken van waar we de afgelopen maanden mee bezig waren geweest. Dit werd een lijstje met gelukkig veel mooie dingen, maar niet allemaal waren ze even stress- en spanningsloos.

 


Zomaar wat dingen uit m’n lijstje:

 

- We hebben een kavel gekocht, vervolgens ons huis verkocht en het “Funda-klaar” maken terwijl drie kinderen thuis onderwijs krijgen i.v.m. de maatregelen was best inspannend. Hierna mochten we ons nieuwe huis ontwerpen, voerden we gesprekken met aannemers, en met elkaar i.v.m. belangrijke zaken zoals de schoolkeuze van de kinderen, etc. En gingen we op zoek naar een nieuw onderkomen voor de tussenperiode. Momenteel wachten we op de goedkeuring van welstand en staan we op het punt om te verhuizen naar een tijdelijke woning.

- Er kwamen wat gezondheidsdingetjes op ons pad. Het mag geen verrassing zijn dat ook dit een andere benadering kreeg door de maatregelen rondom Covid-19.

- Ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar het hele gezin 24/7 thuis… ik vind er wel wat van. Zeker omdat we allemaal onze gebruikelijke uitlaatkleppen even op onze buik konden schrijven.

- Ik mocht de laatste fase van mijn studie afronden met een praktijkexamen en een scriptie. Uiteraard geeft een examen gewoonlijk al spanning, laat staan met veiligheidsmaatregelen.

- Op 16 april moest ik de deuren van mijn praktijk tijdelijk sluiten, zonder zicht op voor hoelang. Ik kroop daarom achter de ontwerp- en bedenktafel om nieuwe mooie dingen te bedenken.

- Op 11 mei mocht ik de praktijk met veiligheidsmaatregelen weer openen. Het is steeds weer zoeken naar hoe en wat.

- Ook ik had last van mijn “Covid-kilo’s” door het gebrek aan beweging en sport.

- We mochten vier verjaardagen vieren zonder het gebruikelijke feestje. Twee bruiloften en diverse jubilea werden afgezegd en ook krasten we de festivals op de kalender door.

- Etc.

 


Dit lijstje liet ik even op me inwerken. En daarna ging ik mediteren. Punt voor punt nam ik het lijstje door. Wat doet/deed (punt) met me? Hoe voel/voelde ik me? Waar voel/voelde ik dit? Door het toelaten van al deze emoties, kon ik ze ook weer loslaten. Niet ieder onderwerp ging even snel en makkelijk en sommige punten zal ik ook weer moeten herhalen. Maar ik voelde dat ik steeds wat lichter werd. Dat ik rustiger en dieper kon ademhalen. Ik sloot af met een lekker kopje thee. Die avond vertrok ik naar de sporttraining en daarna heb ik mezelf een Reiki-behandeling gegeven. Heel erg fijn!

 


Voor mij is het blijkbaar heel belangrijk om voldoende dingen te doen waar ik energie van krijg. Dat sommige zaken energie kosten, heb ik al geaccepteerd. Maar door de maatregelen kon ik de dingen niet meer doen die me normaalgesproken energie geven. Ik heb echt onderschat hoe goed dat werkt voor mij. Daardoor lag mijn focus op negativiteit en rouw om wat niet is, in plaats van op positiviteit en al dat wel is. Door het ontbreken van routine en structuur zoals sport. En het wegvallen van mooie vooruitzichten als verjaardagen, bruiloften, met vrienden samen zijn, kraamvisites, festivals of gewoon simpel even een ijsje eten. Ik werd dus prikkelbaarder en gevoeliger voor randzaken.

 


Ik heb dus ook een lijstje gemaakt van dingen/activiteiten die mij energie geven. En die nu ook (weer) mogelijk zijn. Zo veel punten als ik maar kon bedenken ben ik gaan opschrijven. En ook dat gaf mij weer energie!

 


En weet je, volgende week woensdag 2 september is er weer een vollemaan-meditatie! Dat is een van de dingen waar ik echt heel veel energie van krijg. Doe je mee? Gaan we samen opladen voor september.


Meer informatie over de vollemaan-meditatie vind je op facebook: www.facebook.com/events/1194529564227615/

 

Zeg ja tegen jezelf

Posted on 9 July, 2020 at 14:25 Comments comments (354)


 

Say yes to the dress. Wie kent het programma niet? Eerlijk toegeven he. Ik kijk niet zo vaak televisie maar wanneer de kinderen op school zijn en ik heb zin in een kopje thee op de bank dan kijk ik het graag. Niet alleen omdat ik dol ben op trouwjurken, maar ook vooral vanwege de verhalen achter de jurk. De familiepatronen, de liefde, de struggles vanwege deze liefde, en ga zo maar door.


Keuzestress

“Ik heb zo’n last van keuzestress”, zei ooit een cliënt tegen mij. “Vaak laat ik het zover komen dat een ander voor mij de keuze maakt.” Met deze cliënt ben ik trouwjurken gaan passen. Zodat zij dichter bij haar gevoel kon komen. Haar intuïtieve vermogen kon aanwakkeren en keuzes mocht maken vanuit haar hart. Ongeacht of dit ‘goed’ of ‘fout’ was. Want ze realiseerde zich dat er geen goed of fout is. Het is HAAR keuze. Je kan niet iedereen pleasen. Dus please vooral jezelf. Het werd een mooie, bijzondere dag.

 

De keuze van jouw jurk en de rest van de setting zegt veel over jou. En over je partner natuurlijk. Wat vinden jullie belangrijk? Laat je je leiden door de anderen, kies je voor traditioneel of wil je het helemaal anders? Laten we ons focussen op diegene met de jurk.

 

Mijn trouwjurk koos ik met alleen mijn toekomstige schoonmoeder. De oriënterende tocht langs diverse bruidszaken had ik een paar weken daarvoor gedaan met alle vrouwelijke leden van de gastenlijst. Alle? Ik hoor je denken. Ja alle. Wel 4. Mijn moeder, zusje, schoonmoeder en schoonzusje. We zijn namelijk in het bijzijn van een klein gezelschap op Bali getrouwd. Op reis hadden we meerdere bruiloften op het strand gezien en zo werd het idee geboren om in het buitenland te trouwen. En niet zomaar een land, maar een land waarmee we een verbinding voelden. Voor mij was dat Indonesië, het land van mijn voorouders. Mijn man, een geboren en getogen Brabantse Hollander, hoefde over deze suggestie gelukkig niet lang na te denken. En na mij ‘ja’ op zijn aanzoek, was dit zijn eerste ‘ja’ voor de locatie.

 


Wat jij ziet vs wat een ander ziet

Enfin, ik ging dus op pad met mijn schoonmoeder voor de definitieve trouwjurk-keuze. Want ik wilde niet dat de helft van het gezelschap al mijn jurk in Nederland had gezien. Je kan maar een keer zo’n entree maken, toch? En ergens wilde ik toch ook wel dat mijn aanstaande steil achterover zou slaan bij de aanblik van mij in een jurk. Dus z’n moeder was een goede optie. Hoe had ik het eigenlijk kunnen bedenken, alsof een moeder met een kop thee op zondagmiddag een gesprekje gehad zou hebben met haar zoon over de trouwjurk van zijn aanstaande bruid. Echt, Bianca!!! Maar goed, ze bleek een goede smaak te hebben. De een na de andere prachtige jurk viel af, want ‘perfect voor een bruiloft in Nederland, maar niet daar’ of ‘niet mijn ding’. Opeens wenkte de bruidsconsulente mij en wees me op een jurk die ze ergens in een verstopt plekje hadden gevonden. Ik zag het kanten lijfje (toen lagen de jurken a la Pnina Tornai nog in de ideeënbus!), de plooien op de heupen en de onzekerheid sloeg toe. De ene na de andere gedachte flitste die minuut door m’n hoofd. Van ‘is dat niet te bloot’ en ‘lijk ik niet nog dikker met die plooien op m’n heupen’ tot ‘wil ik wel een witte jurk’. Maar ik realiseerde me ook dat ik bepaalde aspecten -echt, een huidissue is nooit bevorderlijk voor je zelfvertrouwen- nooit en te never zou kunnen verbergen in een trouwjurk, laat staan in deze. Voordat de paniek echt toe zou slaan, stelde de mevrouw me gerust en vertelde haar persoonlijke verhaal… Niet veel later stond ik te trillen van nervositeit in de paskamer. Vastgesnoerd in de desbetreffende jurk. Ik stapte uit de paskamer. De hele winkel werd stil en keek naar mij. Monden vielen open. Andere bruiden en hun entourage knikten goedkeurend en ik draaide me vol nieuwsgierigheid om naar de spiegel. En wauw!!! Wat een jurk! En niet alleen zag ik de jurk. Ik zag ook vooral mezelf. Niets van brede heupen en naaktheid. Maar een pure weerspiegeling. Zonder oordeel. De keuze was gemaakt.

 


Intiem en persoonlijk proces

Een trouwjurk kiezen is een intiem en persoonlijk proces voor iedere vrouw. Het zegt iets over je stijl en je persoonlijkheid. Verschuil je dus nooit achter overdaad zodra het dient als masker, maar ook niet achter eenvoud omdat je bang bent voor de mening van een ander zodra je opvalt. Het is de jurk die jij je altijd zult herinneren.

 

Liefs,

Bianca

 


Vertrouw het leven

Posted on 3 July, 2020 at 7:05 Comments comments (188)


 

“Transmutation:

 

Grapes must be crushed to make wine

Diamonds form under pressure

Olives are pressed to release oil

Seeds grow in darkness

 

Whenever you feel crushed, under pressure, pressed, or in darkness, you’re in a powerful place of transformation/transmutation.”

 

~ Lalah Delia ~

 


Het leven is een voortdurend proces. We maken verschillende fasen door en we leren steeds meer. We worden gekwetst, geraakt, onze harten worden gebroken, we falen, we bereiken onze doelen, we verhuizen, we hebben lief, we lachen, we vallen, we staan weer op. Steeds weer. Maar we leven alleen nu. Nu is het enige moment dat we hebben.

 


Hoe krijg je meer vertrouwen in dit levensproces? Zie alles als een ‘event’. Zodra er iets gebeurt wat zo pijnlijk is dat je ervan wil wegrennen, bekijk het dan eens als een speciale gebeurtenis. Een gebeurtenis speciaal voor jou.

 


Je mag de tijd nemen om hiervan te leren. Wat is de kans die ik krijg door deze gebeurtenis? Hoe pijnlijk ook. Waar kan ik alsnog dankbaar voor zijn?

 


Ga niet tegen jezelf zeggen: “waarom moest mij dit overkomen”, vanuit een slachtofferrol. Maar juist vanuit kracht en liefde. En acceptatie.

 


Wil je de verantwoordelijkheid nemen voor wat is zoals het is? Wil jij kijken naar een situatie vanuit je kern, of vanuit ego? Het ego is het stemmetje in je hoofd dat zoekt naar erkenning, vertrouwen en veiligheid. Het maakt je van alles wijs. Dat je niet goed genoeg bent, dat andere mensen niet goed genoeg zijn, dat het niet gaat lukken, dat je niet mooi genoeg bent…

 


Jij bent niet je ego! Je bent niet je gedachten, je bent zelfs niet je gevoelens. Achter dit ego zit namelijk jouw echte ik. Jouw authentieke ik. Vanuit deze kern zal je zien dat je wel mooi bent, helemaal prima zoals je bent.

 


Ik mediteer regelmatig om mijn ego kleiner te maken. Want niets is zo menselijk als verdrietig zijn, onzeker of gekwetst. Tijdens deze meditaties krijg ik steeds meer inzichten hoe ik zaken kan aanpakken. Wat voel ik? Welke gedachten komen er in mijn op? Zijn deze gevoelens echt? Kloppen deze gedachten? Steeds meer en steeds sneller zie ik hoe mijn brein een loopje met me neemt. Zeker in stressvolle situaties.

 


Hoe los jij dit op? Ga jij de confrontatie aan met je angsten? Of loop je er ook het liefste hard voor weg? Wat levert jou dit op? Op korte termijn? En op lange termijn?

 


Ik hoor het graag van je.


Fijne dag!

Bianca


 

#ego #nu #inhetmoment #inhetnu #confrontatie #transformatie #transmutatie #stress #gedachten #gevoelens #slachtofferrol #verantwoordelijkheid #healing #innerlijkkind #holistisch #reiki

 

5 dingen die je vandaag nog mag loslaten

Posted on 27 June, 2020 at 6:25 Comments comments (99)


1. Dingen waar je geen controle op hebt.

Als je ergens gespannen over bent, vraag jezelf dan af of je hier controle op hebt. Zo niet, laat het dan los. Zo ja, hoe ga je dit oplossen? Dit is het verschil tussen controle en invloed.

 

Voorbeelden van zaken waar je geen controle over hebt, zijn: de keuzes van anderen, het verleden, het gedrag van anderen en heel actueel COVID-19 en alle zaken in het nieuws die hier gerelateerd aan zijn, etc.

 


2. Perfectie

Perfectie bestaat niet. Niet alles gaat zoals jij dat wil. Je kunt niet alles perfect doen. Heel goed is goed genoeg en wees zoals je bent. Je bent mooi zoals je bent.

 


3. Wat anderen van je vinden

Je kan nooit en te nimmer iedereen pleasen. Mensen denken wat ze willen denken. En bovendien, welk percentage van wat mensen van jou vinden is daadwerkelijk belangrijk? Wees vooral bezig met hoe jij over jezelf denkt en leef in lijn met jouw normen en waarden. Waarom zou je het boek van jouw leven door een ander laten schrijven?

 


4. Verwachtingen over anderen

Dit was mijn grootste valkuil. Ik verwachte teveel van anderen, onvoorwaardelijke steun bijvoorbeeld. Totdat ik erachter kwam dat het verlangen naar onvoorwaardelijke steun van anderen, lijnrecht staat tegenover mijn onvoorwaardelijke liefde voor een ander. Als ik eis dat een ander mij onvoorwaardelijk steunt, is mijn liefde voor deze persoon dus onder bepaalde voorwaarden.

 


5. Vergelijken

Hou op met vergelijken. Laat bijvoorbeeld het gevoel los dat je niet snel genoeg gaat. Je mag fouten maken. Je mag langzaam gaan. Je mag snel gaan. Ga jouw tempo. Het leven is geen wedstrijd. Je bent altijd verder dan eenieder die het niet probeert.


 

#reiki #holistisch #holistischtherapeut #holistischetherapie #healing #thuiskomenbijjezelf #onvoorwaardelijk #loslaten #perfectie #foutenmaken #vergelijkenmetanderen #verwachtingen #rust #mindset #controleofinvloed

 

 

Gun jij jezelf om echt jezelf te zijn?

Posted on 19 June, 2020 at 10:05 Comments comments (21)


 

  • Merk jij dat je vaak op veilig speelt?
  • Dat je antwoorden geeft die een ander wil horen
  • Of die je dénkt dat de ander wilt horen?
  • Ben jij je bewust van jouw wensen en idealen?
  • Weet jij wat je wil in jouw leven en kun je daar ook vorm aan geven?

 


Kortom: ben je authentiek, uniek en is dit de indruk die jij wil achterlaten op deze wereld? Hou je genoeg van jezelf om:


 

  • Meer passie toe te laten in je leven?
  • Meer energie en ontspanning te ervaren?
  • De beste versie van jezelf aan de wereld te laten zien?

 


Kijk dan vooral even naar de trajecten Relax, Refresh en Recharge op de website!


Relax: Je hebt behoefte aan meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Je zoekt naar een manier om oude patronen los te laten en meer levensvreugde en bewustzijn in je leven toe te laten.

(Relax ook erg geschikt als starttraject bij blessures en andere (onverklaarbare) pijn(tjes) of een algeheel futloos gevoel)


Refresh:Je wil jouw bewustzijn verruimen en dichterbij jezelf blijven. Je bent benieuwd of je de liefde voor jezelf verder kunt ontwikkelen en met meer energie in het leven kunt staan.


Recharge:Je wil meer plezier hebben in dat wat je doet, meer verbinding met de mensen om je heen en meer duidelijkheid krijgen over de richting die je op wilt met je leven. Je zoekt een manier om meer mogelijkheden en oplossingen zien. Met een lichtere blik op jezelf en de wereld, kan je vertrouwen op jezelf en genieten van het hier en nu.


De trajecten starten weer in september 2020. Heb je zin om het verschil te maken? Tot en met 10 juli 2020 geldt het speciale tarief van € 1250,- voor deze 3 trajecten samen!


Losse trajecten:

Relax: € 299,- (t.w.v. € 372,-)

Refresh: € 499,- (t.w.v. € 602,-)

Recharge: € 549,- (t.w.v. € 840,-)


Neem gauw contact met me op om jouw plek te reserveren!


Liefs,

Bianca

#relax #refresh #recharge #traject #holistisch #beyourself #thuiskomenbijjezelf

 

Kom van je billen!!!

Posted on 12 June, 2020 at 8:05 Comments comments (725)


“YOU CAN'T LEAVE FOOTPRINTS IN THE SAND, BY SITTING ON YOUR BUTT"


Daar is geen spreekwoordelijke speld tussen te krijgen. Soms is aanpoten en aanpakken krachtiger dan stapje voor stapje. Ik zeg soms, maar wat ik eigenlijk bedoel is dat wij mensen geneigd zijn binnen onze comfortzone de grenzen op te zoeken en dit noemen we dan ontwikkeling. Sorry, maar ik moet je dus echt uit deze bubbel halen. Alles binnen je comfortzone, is je comfortzone. En waar zit groei en nieuwe inzichten? Yes! Daarbuiten �� Ik krijg ook jeuk van de uitdrukking “even out-of-the-box denken”. Geloof me. Ook dat kan niet. Echt niet. Alles wat je denkt, zit binnen je box. Anders kon je er niet aan denken. Is het zo simpel? Ja.


Als jong meisje is mij geleerd om mijn opmerkingen met wat karamelsaus en discodip te omhullen. Maar ik ontdekte dat duidelijk zijn veel waardevoller is. Zeker als het opmerkingen betreft die dwars door je ziel gaan of gewoon onzin zijn in jouw ogen. Ook binnen de muren van mijn praktijk spreek ik af met mijn cliënten om duidelijk te zijn in onze communicatie naar elkaar. Maar wel vanuit respect en liefde voor elkaar. Niet altijd water bij de wijn, maar ook niet lukraak roepen wat je vindt.


Ik doe en vraag dit omdat open communicatie heilzaam is. Dingen, groot of klein, opkroppen gaat op den duur altijd klachten geven. Je wordt ziek, boos, woedend, verdrietig en dan… zit je in de stress. Je zit vast. Ik wil jou zien, rauw en puur, zonder masker. Bij mij kan je in alle vrijheid zijn wie je bent. Als je wil huilen, dan doe je dat. Als je wil dansen, dan doe je dat!


Dus kom van je billen, dans met me mee en laat jouw unieke voetafdrukken achter op deze wereld!


Liefs,

Bianca

#durfjeuittespreken #verandering #groei #grenzenaangeven #grenzenopzoeken #comfortzone #proces #womensupportingwomen #kracht #waardevol #outofthebox #dansen #moveyourbump

De band tussen geheugen en geur

Posted on 6 June, 2020 at 15:00 Comments comments (105)


 

Vandaag moest ik naar de huisarts. Ik waste mijn handen, stapte op de fiets, fietste naar de dokter en stapte de wachtkamer binnen. Daar stond een pompje desinfectiemiddel voor me klaar. Binnen een seconde reageerde mijn brein op deze specifieke geur van uitgerekend dit middel op mijn handen. De wachtkamer vervaagde en ik stond ineens op de high-careafdeling neonatologie van het ziekenhuis.


Achter het raam stond een couveuse en daarin lag mijn kind. Gisteren zat hij nog veilig in mijn buik. Nu is hij een dagje oud, weegt hij 2025 gram en zie ik slangetjes overal aan en uit zijn kleine kwetsbare lijfje. �� Ik hoor de piepjes van de monitor. Ik zie de andere ouders gebogen over hun eigen kindje in de couveuse. Liefdevol kijkt de zuster me aan en wenkt me met haar ogen. De emotie raakt me 10 jaar later nog steeds. En dat wil ik ook. Het helpt me. En in dit geval hielp ook een drupje gel me weer te voelen hoe kwetsbaar en mooi het leven is.❤️


Pas gemaaid gras (tenzij je hooikoorts hebt, dan treedt er waarschijnlijk een andere reactie in werking ��;), de geur van de zolder van oma, appeltaart, de parfum van je moeder. De geuren uit ons verleden lijken zich te verankeren in onze hersenen. Geheugen (met name kinderjaren en momenten gekoppeld aan een hevige emotie) en geur hebben een nauwe band.


 

Heb jij ook een bijzondere ‘geurherinnering’ en wil je deze met ons delen?

 

Hoe bevoorrecht ben jij? Deel 2

Posted on 29 May, 2020 at 8:40 Comments comments (92)Ik kies er bewust voor om angst niet mijn keuzes te laten beïnvloeden. Want dan creëer ik mijn eigen gevangenis van angst. En of ik nu bang ben of niet, ook met angst kan ik dit virus niet controleren. Ik kies ervoor om te leven vanuit vertrouwen. Vertrouwen in mijn eigen gezondheid, vertrouwen in andere mensen, vertrouwen in de besluitmakers, etc. Ik ben bovendien ook dankbaar dat ik mijn huis mag delen met een inspirerende man. Een man waarmee ik kan sparren en inzichten kan delen. Waarmee ik samen mag inzien welke kansen deze periode brengt zoals aandacht en tijd voor elkaar. Maar ook hoe steeds meer mensen oplossingen bedenken om de economie draaiende te houden en dat het even nodig is dat we ons persoonlijk belang even ondergeschikt maken aan het algemeen belang. Maar dit alles wel met de eigen neus naar de toekomst. Zonder vingerwijzen, mopperen en klagen, want daar heeft niemand wat aan.


Stress en daarvanuit angst kan nare vormen aannemen als het heftig is of langdurig en zeker als deze twee factoren gelijktijdig opspelen. Mag ik dan nu niet bang zijn? Jazeker wel! Natuurlijk mag je bang zijn. Realiseer je alleen dat je angst op dit moment misschien niet realistisch is. Voor je hersenen is iedere gedachte namelijk echt. Dus: is het waar wat je denkt? Of: laat je je gek maken door verhalen en emoties van anderen? Een angststoornis of een depressie. Het staat jouw geluk letterlijk serieus in de weg. Je geest en lichaam zijn in interactie met elkaar en wat je nu in deze tijd zelf in de hand hebt is zo gezond mogelijk te blijven. Dat gaat over gezond eten, blijven bewegen, maar ook een gezonde mindset.

 


Zorg goed voor jezelf, en elkaar.

 

Liefs, Bianca

 

 


Wie ben jij?

Posted on 20 May, 2020 at 7:45 Comments comments (382)Anderhalve week geleden gingen deuren van de contactberoepen weer open. En niet alleen bij Larimar, maar overal was er vraag naar rust, ruimte en persoonlijke aandacht. De mensen renden naar de kapper, de masseur, de pedicure, de acupuncturist, de reiki-therapeut, etc.

 


Voor iedereen was de afgelopen maanden anders. Ik gebruik bewust het woord ‘anders’. Het was namelijk voor niemand hetzelfde. Niet hetzelfde als eerst en niet hetzelfde als het was voor de buurman of de collega. Waar de een het superfijn vond om de tijd even stil te zetten, vloog bij de ander de energie der overprikkeling naar het plafond binnen de eerste week.

 


Maar was het niet voor velen ook een tijd van bezinning? Hoe was je eerste reactie op de maatregelen, de veranderingen? Was het een reactie vanuit het hart? Of kwam het nog vanuit je hoofd? En hoe was je reactie toen het toch allemaal wat langer leek te gaan duren als dat je in eerste instantie had verwacht? En was dit dan een reactie vanuit jou of vanuit je idee hoe het leven zou moeten zijn? Omdat ze je dat ooit verteld hadden, laten zien hadden of zelfs beloofd hadden. Wat een vragen he. I know… maar even stilstaan bij deze vragen, zonder het antwoord te weten, kan al zoveel lucht geven.

 


Heb je ook behoefte aan een leven vanuit liefde en aandacht, waarin we de dialoog weer met elkaar aangaan? Zonder oordeel en zonder dat we het met elkaar eens hoeven te zijn. Ik wel. Vanuit mijn hart geef en leef ik zo goed als dat ik kan. Lukt dit altijd? Ja, want zelfs al ben ik zelf even onder de indruk, even uit balans, verdrietig of zelfs boos, dan nog leef ik mijn beste leven. Wat brengt het mij om met een stok te slaan naar alles wat geweest is. In tijden van onrust en spanningen is het belangrijk om bij jezelf te blijven. Gun jezelf deze rust. Je bent het meer dan waard.

 


Weet jij nog wie je was, voordat iedereen je vertelde hoe je zou moeten zijn?

 


Liefs,

Bianca

 

NIEUWS: Vollemaan-meditatie

Posted on 20 May, 2020 at 7:30 Comments comments (285)

Lieve mensen,

 

Ik ben al een tijdje bezig met het vervolg op de succesvolle maanmeditatie. De persconferentie van gisteren (19 mei) gaf hierin hoop en duidelijkheid. Vanaf 1 juni geldt alleen de verplichting van 1,5 meter afstand. Daarop wordt gehandhaafd vanaf 3 personen. We mogen dus! Ik ben in overleg met de gemeente waar in de openbare ruimte wij dit mogen doen.

 


GEEF JE ALVAST OP! 06-83402576

 


Dus: Mocht je behoefte hebben aan een uurtje (of twee!) rust, bezinning en aandacht voor jezelf, geef je dan snel op. Deze eerste keer geldt waarschijnlijk een maximum van 4 deelnemers.

 


Aanmelding en betaling voor 29 mei 2020 = € 12,50 p.p.

Na 28 mei 2020 geldt de normale prijs van € 25,00 p.p.

 


Heb je op de dag van de meditatie klachten die volgens de richtlijnen van het RIVM gerelateerd (kunnen) zijn aan COVID-19, blijf dan thuis. Bel me en ik zet je op de lijst voor de volgende keer!

 Rss_feed