Larimar - Leaf your footprint

Holistic Lifestyle & Wellness

Blog

Waarom je controle mag loslaten tijdens deze lockdown

5 januari 2021

Ik ben moeder. En ondernemer. Onder andere. Ik zou graag overal controle over hebben, maar dat gaat gewoonweg niet. Controle en rust. Vroeger dacht ik altijd dat deze twee woorden hand in hand gingen, dat het een het gevolg was van het ander. Maar niets minder is waar.

Lees verder

Een leven vol overvloed

20 november 2020

Hoe creëer je een leven vol overvloed, succes en vrijheid voor jezelf?

Wat is jouw definitie van vrijheid?

Wat is jouw definitie van succes?

Ik denk dat de definitie voor iedereen anders is. Belangrijk is om te weten wat het voor jou betekent. Want als je precies weet wat het voor jou is, dan kan je daarop al je keuzes baseren. 

Lees verder

Je bent niet je lichaam

20 november 2020

Wanneer gaan we onszelf eens zien, zoals we daadwerkelijk zijn?

Wanneer houden we op de klacht(en) die we hebben als enige uitgangspunt te nemen?

Lees verder

De kracht van visualisatie

28 oktober 2020

Visualisatie is een krachtig instrument om het lichaam en de geest te laten relaxen. Zodra ik even mentale rust nodig heb, beeld ik me in dat ik aan een leeg strand lig. Ik zie voor me hoe de golven het strand op rollen, ik voel de warme wind over mijn huid, ik ruik de zilte geur van de zee en in de verte hoor ik de zeemeeuwen.

Lees verder

Keuzes en compenseren

13 oktober 2020

We hebben vaak de neiging om te compenseren na een lastige keuze. Alsof je dan iets moet goedmaken. Toen ik koos voor een opleiding wist ik dat er heel veel tijd in zou gaan zitten. Tijd die ik “kwijt” was in het weekend en in de meeste avonden. Tijd die ik dus niet kon besteden aan andere dingen. Het gevolg was dat ik de neiging kreeg om nog harder te gaan rennen om de eindjes aan elkaar te knopen. Totdat ik me realiseerde...

Lees verder

Een gouden trio in iedere kamer

2 oktober 2020

Je herkent vast situaties waarbij de energie niet zo lekker voelde. In de wachtkamer bij de dokter, op maandagochtend in de trein, etc. Het is allemaal energie van buitenaf en al die prikkels maken het soms erg moeilijk om de balans in jezelf te behouden.

Lees verder

Waarom moet ik zo veel?

26 september 2020

“Waarom ga ik regelmatig op in al het ‘moeten’ waardoor ik vergeet dat ik spontaan, speels en avontuurlijk mag zijn?” Deze vraag kreeg ik van een mama in mijn praktijk. De vraag zette me aan het denken. Natuurlijk weten we allemaal het juiste antwoord op de vraag of we deze vorm van ‘het goed willen doen’ moeten loslaten. Maar het daadwerkelijk doen is voor velen een nieuwe stap.

Lees verder

De sleutel tot verbinding

22 september 2020

Deze tekst komt niet van mijzelf, maar kwam ik online tegen en ik wil het graag met je delen: “Waarom schreeuwen mensen tegen elkaar als ze boos zijn?”

“Omdat we onze kalmte verliezen”.

“Maar waarom zou je tegen iemand schreeuwen die pal naast je staat? 

Lees verder

Weet jij wel hoe mooi je bent!

15 september 2020

Het heeft lange tijd geduurd voordat ik mijn lichaam kon accepteren, het was nooit goed genoeg. Er was altijd wel iets wat anders kon. Totdat er iets in mij werd getriggerd, waardoor ik me realiseerde dat ik mijzelf continu vergeleek met een ander. En niet met één ander maar met meerdere anderen. 

Lees verder

Je bent goed genoeg

8 september 2020

Hoe je bent opgegroeid heeft veel invloed op hoe jij bent als moeder. Altijd is er dat voorbeeld, of je nu een hele leuke jeugd hebt gehad of een jeugd met minder tot weinig stabiliteit. In dat laatste geval heb je niet het beste voorbeeld van de wereld gehad. Ik zie de meest mooie mensen met littekens op hun hart. Littekens die met de tijd verzachten maar waarschijnlijk nooit meer weggaan.

Lees verder

Hoe zorg je dat jouw energie-potje niet leegloopt

28 augustus 2020

Aan het begin van deze week plaatste ik een bericht over toenemende stress (en het mogelijk leiden tot agressie). Ik had het vrijdag al klaargezet om te delen. Vandaag mijn persoonlijke verhaal over dit thema. Want hoe goed ik ook weet dat ik mijn energie moet bewaken, het lukt mij niet meer zo makkelijk als voorheen. Net als velen van jullie, heb ik nog nooit met zoiets als een pandemie en deze maatregelen te maken gehad. En mijn brein en lichaam hebben tijd nodig gehad om daar een weg in zien te vinden. Waarom de een dat (ogenschijnlijk) wat sneller en makkelijker kan dan een ander, heeft met veel factoren te maken.

Lees verder

Zeg 'ja' tegen jezelf

9 juli 2020

Say yes to the dress. Wie kent het programma niet? Eerlijk toegeven he. Ik kijk niet zo vaak televisie maar wanneer de kinderen op school zijn en ik heb zin in een kopje thee op de bank dan kijk ik het graag. Niet alleen omdat ik dol ben op trouwjurken, maar ook vooral vanwege de verhalen achter de jurk. De familiepatronen, de liefde, de struggles vanwege deze liefde, en ga zo maar door. “Ik heb zo’n last van keuzestress”, zei ooit een cliënt tegen mij. 

Lees verder

Vertrouw het leven

3 juli 2020

Het leven is een voortdurend proces. We maken verschillende fasen door en we leren steeds meer. We worden gekwetst, geraakt, onze harten worden gebroken, we falen, we bereiken onze doelen, we verhuizen, we hebben lief, we lachen, we vallen, we staan weer op. Steeds weer. Maar we leven alleen nu. Nu is het enige moment dat we hebben.

Hoe krijg je meer vertrouwen in dit levensproces? 

Lees verder

5 dingen die je vandaag nog mag loslaten

27 juni 2020

1. Dingen waar je geen controle op hebt.

Als je ergens gespannen over bent, vraag jezelf dan af of je hier controle op hebt. Zo niet, laat het dan los. Zo ja, hoe ga je dit oplossen? Dit is het verschil tussen controle en invloed. Voorbeelden van zaken waar je geen controle over hebt, zijn: de keuzes van anderen, het verleden, het gedrag van anderen en heel actueel COVID-19 en alle zaken in het nieuws die hier gerelateerd aan zijn, etc.

Lees verder

Durf jij echt jezelf te zijn?

19 juni 2020

Merk jij dat je vaak op veilig speelt? Dat je antwoorden geeft die een ander wil horen? Of die je dénkt dat de ander wilt horen? Ben jij je bewust van jouw wensen en idealen? Weet jij wat je wil in jouw leven en kun je daar ook vorm aan geven? Ben je authentiek, uniek en is dit de indruk die jij wil achterlaten op deze wereld? Wil je (meer) passie toelaten in je leven? En meer energie en ontspanning ervaren?

Kijk dan vooral even naar de trajecten Relax, Refresh en Recharge!

Lees verder

Kom van je billen!

12 juni 2020

“YOU CAN'T LEAVE FOOTPRINTS IN THE SAND, BY SITTING ON YOUR BUTT"

Daar is geen spreekwoordelijke speld tussen te krijgen. Soms is aanpoten en aanpakken krachtiger dan stapje voor stapje. Ik zeg soms, maar wat ik eigenlijk bedoel is dat wij mensen geneigd zijn binnen onze comfortzone de grenzen op te zoeken en dit noemen we dan ontwikkeling. Sorry, maar ik moet je dus echt uit deze bubbel halen. 

Lees verder

De verbinding tussen herinneringen en geur

6 juni 2020

Vandaag moest ik naar de huisarts. Ik waste mijn handen, stapte op de fiets, fietste naar de dokter en stapte de wachtkamer binnen. Daar stond een pompje desinfectiemiddel voor me klaar. Binnen een seconde reageerde mijn brein op deze specifieke geur van uitgerekend dit middel op mijn handen. De wachtkamer vervaagde en ik stond ineens op de high-careafdeling neonatologie van het ziekenhuis.

Lees verder

Hoe bevoorrecht ben jij? Deel 2

29 mei 2020

Ik kies er bewust voor om angst niet mijn keuzes te laten beïnvloeden. Want dan creëer ik mijn eigen gevangenis van angst. En of ik nu bang ben of niet, ook met angst kan ik dit virus niet controleren. Ik kies ervoor om te leven vanuit vertrouwen. 

Lees verder

Wie ben jij?

20 mei 2020

Anderhalve week geleden gingen deuren van de contactberoepen weer open. En niet alleen bij Larimar, maar overal was er vraag naar rust, ruimte en persoonlijke aandacht. De mensen renden naar de kapper, de masseur, de pedicure, de acupuncturist, de reiki-therapeut, etc.

Voor iedereen was de afgelopen maanden anders.

Lees verder

Nieuws: Vollemaan-meditatie gaat door

20 mei 2020

Ik ben al een tijdje bezig met het vervolg op de succesvolle maanmeditatie. De persconferentie van gisteren (19 mei) gaf hierin hoop en duidelijkheid. 

Vanaf 1 juni geldt alleen de verplichting van 1,5 meter afstand. Daarop wordt gehandhaafd vanaf 3 personen. We mogen dus!

Lees verder

Boost je immuunsysteem!

15 mei 2020

Holistische therapie en Reiki versterken het immuunsysteem en het zelfhelend vermogen, verlagen stress en pijn, verhogen je energie en zelfvertrouwen. In mijn ogen de beste oplossing in deze tijd. Echt 100% voorkomen dat je in aanraking komt met bacteriën, virussen en andere ziektekiemen, is onmogelijk. Daarom is het veel belangrijker dat je natuurlijke afweersysteem sterk genoeg is.

Lees verder

Hoe bevoorrecht ben jij?

6 mei 2020

Ik ben een bevoorrecht mens, want bij ons thuis komt er nog salaris binnen, zijn we gezond, kan ik de kinderen thuis lesgeven (ondanks dat het lesmateriaal en bijhorende planning van groep 1, 4 én 6 me een in een spagaat doen belanden), houd ik ondertussen...

Lees verder

Het mooiste cadeau voor moederdag!

4 mei 2020

Geef jouw mama in deze bijzondere onvergetelijke tijd een ontspannende behandeling (op afstand) cadeau! Bel me even en dan maken we een mooi cadeau op maat!

Hoe ga jij om met deze 'bijzondere’ tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt?

Lees verder

Hoe laat je angst los? 

2 april 2020

Laat los waar je geen controle over hebt. Het klinkt zo makkelijk. Maar in de praktijk toch wel lastig of niet? Zeker wanneer de spanning van de huidige situatie (in momenten) overheerst.

Lees verder

UPDATE: Reiki op afstand en telefonische consulten ivm COVID-19

13 maart 2020

Ik heb vanmiddag even een stapje teruggedaan en heerlijk in mijn bubbel bedacht hoe ik op mijn manier kan helpen en mijn werk/kennis in kan zetten met betrekking tot het corona-virus. Ik heb er nog niet veel aandacht aan besteed qua blogs en andere posts, maar bij bestaande cliënten geef ik deze behandeling op regelmatige basis: reiki op afstand.

Lees verder

In de ban van Corona

3 maart 2020

Lieve allemaal,

De wereld is in de ban van het Coronavirus (COVID-19). Misschien ben je bang, al dan niet voor jezelf. Misschien namelijk juist voor anderen om je heen, omdat ze oud zijn of ziek.

Ik geloof dat bij ziekte, pijn of andere signalen jouw lichaam je iets probeert te vertellen. Net zo zeer geloof ik dat op dit moment de aarde ons iets wil zeggen.​ 

Lees verder

Bijzonder mooi traject van Larimar

24 januari 2020

Wat een mooi traject is dit!

Deze week mocht ik weer een prachtige intake en behandeling doen voor een bijzonder traject.


Het mogen krijgen van een kindje of het juist niet mogen krijgen van een kindje. Het heeft een grote impact op je zelfvertrouwen, het vertrouwen in je lichaam, je relatie, etc. En de omgeving/maatschappij vindt er ook altijd wel wat van.

Lees verder

Hoe zorg ik voor een snelle energy boost?

21 januari 2020

Hoe zorg ik voor een snelle boost? Met een likje crème!

Ik verveel me niet sinds de praktijk geopend is. En daar ben ik uiteraard superblij mee! Alleen soms schiet de mogelijkheid om mezelf op tijd een energy boost te geven er een beetje bij in. Iets met ‘schilder’ en ‘eigen huis’…, zeggen ze dan.

Lees verder

Samen ondernemen in Elst met de Zoutkamer

17 januari 2020

Samen Ondernemen!

Als je snel wilt lopen, loop dan alleen.

Als je ver wilt lopen, loop dan samen.


​Dit Keniaans gezegde zegt alles over de samenwerking van Praktijk Larimar en Zoutkamer Elst.


Lees verder

Huilend boven de gebraden kip in de Jumbo

7 januari 2020

Een dierbare verliezen heeft veel impact. Ruim negen maanden geleden kreeg een vriend bij een routineonderzoek te horen dat hij een vreselijke ziekte had. Hij bleef moed houden en wij hebben ook nooit aan het moment willen denken dat het wel eens over zou kunnen zijn. We maakten daarentegen plannen. Zijn ziekenhuisbezoeken waren noodzakelijk kwaad waar iedereen op zijn manier doorheen moest. Het zou snel weer over zijn.

Lees verder

Ik vertrek...

28 mei 2019

Ik heb iets geks gedaan. Voor mijn doen dan hè. Weer een enorme stap gezet buiten mijn oh zo veilige comfortzone. Voelt het lekker? Ja! En nee… het is immers niet bínnen mijn comfortzone. Maar waar zit groei? Juist! En wat heb ik gedaan? Ik heb een reis geboekt. Zonder mijn ​man, zonder mijn gezin naar de andere kant van de wereld. Ruim 12000 km en 6 uur...

Lees verder